DAMDAKİ KEDİ / İYİ BİR DİNOZOR

Size korkular üzerine çocuklarla birlikte okunacak güzel bir hikayeden bahsedeceğim. (Kitap 9 yaş ve üzeri) Kitabın adından anlaşılacağı gibi Damda mahsur kalan, daha doğrusu yükseklik korkusu olan bir kedicikle, iki kızın hikayesi anlatmakta. Kedicikler annesinden ayılır ve bir kamyonet kasasında çiftliğe götürülürken, çukura giren arabanın kasasından bir kızıl kedicik yola düşer. Son anda bir tekerleğin altında kalmaktan kurtulan kedicik yabancı bir yerdedir. 


Annesinden uzak olduğu yetmezmiş gibi şimdi kardeşlerinden de uzaktır. Sonra annesinin dedikleri akla gelir. Tehlikeli durumlarda ağaca çıkın, size orada kimse zarar vermez. Kedicik ağaç arar; ama hiç bir yerde ağaç yoktur. Her taraf taş binalarla, betonlarla dolmuştur. Köpek seslerinden korkan kedicik kendini korkulu halde bir garaj üzerine tırmanmış bulur, yorgun halde uykuya dalan kedicik sabah uyandığında bir de bakar ki çok yüksek yerde. Üstelik kedi de yükseklik korkusu da vardır. Günlerce her gece miyavlar ve mahalle sakinleri ondan oldukça rahatsızdırlar, bir küçük kız haricinde. Onun üzgün bir şekilde miyavladığını savunur. Küçük kız arkadaşıyla kediyi aramaya başlarlar. Yalnız bu iki çocuğununda korkusu vardır. Kitabın içeriğini çok anlatmayım, tadı kaçmasın. Ama kokular üzerine okunacak güzel bir kitap. 


Film tavsiyesi de  "İYİ BİR DİNOZOR" ikisi nasıl tesadüf oldu bende bilmiyorum. Konusunu okuduğumda korkular üzerine olduğu yazmıyordu. Filmle kitap kendini tamamladı bence. Bu arada filmdeki çizimlere bayılmadım değil. Özellikle ateş böceklerinin olduğu sahneye. Bol kitaplı günler. Görüştüğüm zaman görüşürüz! :)




SAHİPSİZ CÜMLELER

Yorumlar

  1. Özloşuuum çok özlemişim yazılarını okumayı filmi izlicem :) görüştüğümüz zaman görüşürüz bu arada bir sen kaldın görmediğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşen görüşene zaten. :D :D Film çok tatlıydı.

      Sil
  2. Yine size yakışan güzel tatlı bir yazı olmuş Özlem hanım. Dinozorlu film değilde, kedicikli kitap daha çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İnsanın içini ısıtan bir kitap. :)

      Sil

Yorum Gönder